Geschiedenis Repair Cafe

Het Ontstaan Van Ons Repair Cafe

Het concept Repair Café is in 2009 bedacht door Martine Postma, destijds journalist/publicist in Amsterdam en Peter van Vliet, sustainability accelerator in Groningen. Zij kwamen op het idee om in het hele land laagdrempelige ontmoetingsplaatsen in te richten, waar buurtbewoners hun eigen kapotte spullen kunnen repareren, onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer.

Het allereerste Repair Café vond plaats op 18 oktober 2009, in Amsterdam-West. Tientallen buurtbewoners en geïnteresseerden van verder weg kwamen die zondag naar de foyer van het Fijnhout Theater, waar tal van reparatiedeskundigen met gereedschap en materialen aanwezig waren. De middag was een groot succes; het initiatief bleek duidelijk in een behoefte te voorzien. Dat was voor de initiatiefnemers aanleiding om door te gaan en Stichting Repair Café op te richten. Deze stichting biedt sinds 2011 ondersteuning aan lokale groepen in Nederland en daarbuiten die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen.

Stichting Repair Café stelt zich ten doel om:
a) repareren op een moderne manier terug te brengen in de lokale samenleving.
b) reparatiekennis te behouden en te verspreiden.
c) de sociale cohesie in de lokale samenleving te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement.

Huur Prijzen

Jij wilt graag een schap of stelling huren in onze fysieke winkel?

Webshop

Bekijk al onze producten die onze klanten aanbieden.

Repair Cafe

Product kapot? Laat jouw product repareren in ons repair cafe.

X